سبد خرید 0

وبلاگ

مجسمه متفکر

مجسمه‌ای که به نماد تفکر تبدیل شد | چه کلماتی برای شما تداعی‌گر تفکر هستند؟

نماد تفکر در هنر

اگوست رودن (Auguste Rodin) هنرمند فرانسوی قرن نوزدهم و بیستم میلادی، است که با مجسمه‌های مختلفی از جمله تندیس متفکر یا شاعر (The Thinker) شناخته می‌شود.

در سال 1880 ساخت این مجسمه با هدف انتقال هنر به سطح شهرها، به رودن، از پیشروهای هنر مدرن در آن زمان، پیشنهاد شد تا آنچه در قلب فلسفه و هنر می‌گذرد به مردم معرفی شود. برای این کار، کتاب کمدی الهی دانته انتخاب شد و رودن اعلام کرد که مجسمه‌هایی را بر اساس این کتاب خواهد ساخت.

این هنرمند فرانسوی مجموعه‌ای از مجسمه‌ها را با نقش‌های مختلف ساخت که تندیس تفکر در میان همه آن نقش‌ها آن قرار دارد؛ مجسمه‌ای متفاوت از نظر ابعاد و ظاهر.

گفته می‌شود Poet یا شاعر نخستین نامی بود که بر این مجسمه نهاده شد زیرا در کتاب کمدی الهی دانته (Divine Comedy)، شاعر ایفاگر نقشی مرکزی بود؛ جایگاهی که مسیر جامعه را مشخص می‌کرد. مدتی هم این مجسمه به عنوان نماد یک فیلسوف مطرح شد اما امروزه این مجسمه در میان هنرمندان به عنوان نماد یک متفکر شناخته می‌شود.

کار متفکر چیست؟

کار متفکر یا Thinker تعمق (Reflection) است. یعنی اتفاقی افتاده و تصاویر و ادراکاتش را برای خود تعمق، تدبر و بازاندیشی می‌کنم.

اگر نیاز به بهبود دارد دوباره فکر می‌کند؛ یعنی کارها را درست انجام دهد، ضمن اینکه از سوی دیگر، کارهای درست را نیز برای انجام دادن برگزیند.

مجسمه متفکر/ تفکر

 

ژرفانمایی یا پِرسپِکتیو

در موقعیت‌های دیگر فکر کردن، ممکن است به دنبال این باشید که از محیط اطرافتان، درک کلی به دست بیاورید. این درک الزاما مخصوص امروز نیست. ممکن است بخواهید بدانید آینده باید چه باشد، نسبت‌ها باید چه باشد، چه چیزهایی باید باشند و چه چیزهایی نباید. در چه چیزهایی کمبود وجود دارد، جای چیزها کجاست. در مجموع می‌خواهیم ژرفانمایی یا پِرسپِکتیو (Perspective) نسبت به جهانی که تجربه می‌کنیم به دست بیاوریم. یعنی بتوانیم جهان نزدیک و دور را در کنار هم ببینیم و درک کنیم.

در نتیجه Visionary Thinking یا تفکر دورنما نیز یکی از مواردی است که به صورت روزمره درباره آن صحبت می‌کنیم.

تحلیل

گاه در حال تحلیل (Analysis) هستیم؛ تحلیل یعنی مجموعه‌ای از اطلاعات را با دقت بررسی ‌کنیم تا به فهم جدیدی برسیم یا این اطلاعات را دسته‌بندی و جداسازی می‌کنیم.

خلاقیت

ساحت دیگری از تفکر به مقوله خلاقیت (Creativity) اختصاص دارد. گاه در حال تولید و ایجاد ایده هستیم که تکنیک‌هایی مانند طوفان فکری (BrainStorming) در این دسته قرار می‌گیرند.

همه این دسته‌بندی‌های عنوان شده در زیرمجموعه تفکر یا Thinking جای دارند؛ این‌ها کلماتی هستند که در حین فعالیت‌های روزمره به ذهن ما متبادر می‌شوند و تفکر مرکزی را می‌سازند.

بیشتر بخوانید: طوفان فکری چیست و چقدر درباره قوانینش می‌دانیم؟

تعریف تفکر چیست؟

تفکر حل مسئله

با دنیای گسترده‌ای که تفکر در برابر ما قرار می‌دهد سوال اینجاست که واقعا تعریف تفکر چیست؟

تفکر عمل ذهنی آگاهانه یا نیمه آگاهانه همراه با پردازش اطلاعات برای رسیدن به یک ادراک متفاوت است.

هر شیوه تفکر، رویکردی اختصاصی نسبت به تفکر دارد زیرا انتظارش از تفکر متفاوت است.

تفکر از جنس پردازش اطلاعات است؛ وقتی شروع به تفکر می‌کنیم یعنی در یک موقعیت ادراکی هستیم. بدین صورت که اطلاعاتی به ما می‌رسد یا اطلاعاتی از قبل داریم که با هم ترکیب می‌کنیم و جربان‌های اطلاعات را شکل می‌دهیم و به یک موقعیت ادراکی متفاوت می‌رسیم.

 

آموزش انواع تفکر در راچونه

برنامه جامع یادگیری تفکر تینکآ از «گروه پژوهشی مدیریت استراتژیک و عملکرد راچونه»، بستری برای تقویت مهارت‌های تفکر با رویکرد یادگیری حین عمل است.

در دیدگاه تینکآ تفکر یک عمل است نه فعالیت؛ عملی که در آن ذهن درگیر می‌شود و منجر به یک تغییر در رفتار می‌شود.

اگر تقویت مهارت‌های تفکر برای شما یا سازمان‌تان اهمیت دارد می‌تواند این آموزش‌ها را در قالبی متفاوت و با تدریس برترین اساتید رشته مدیریت کشور و همراه با بازی‌وارسازی آموزش در گروه راچونه فرا بگیرید.

تینکآ یکی از برنامه‌های آموزشی راچونه است که انواع تفکر را در 6 نوع تفکر تحلیلی، تفکر انتقادی، تفکر خلاقانه، تفکر سیستمی، تفکر طراحی و تفکر استراتژیک با استفاده از ابزارهای مختلف و در سطوح مختلف به مدیران، سازمان‌‌ها و افراد آموزش می‌دهد تا بخش عمده‌ای از تفکر که به شیوه‌های سنتی و نیمه‌ خودآگاه انجام می‌شود را به فعالیتی آگاهانه و نظام‌مند تبدیل کند.

برای مشاهده و دریافت دوره‌های آموزش مجازی انواع تفکر به صفحه «دوره‌های مجازی» سایت راچونه مراجعه بفرمایید.

 

ویدیوی سخنرانی در کنفرانس مدیریت منابع انسانی

این جستار برگرفته از سخنرانی دکتر محمد ابویی اردکان در کنفرانس مدیریت منابع انسانی با عنوان «چارچوب جامع اسلوب‌های تفکر برای مدیریت در سازمان‌های امروزین»  است که می‌توانید ویدیوی آن را در ادامه مشاهده کنید:

 

دیدگاهتان را بنویسید

این پست را منتشر کنید

پست‌های دیگر

نوپای ناب

نوپای ناب

کتاب نوپای ناب به بررسی فرهنگ سازمانی و توانمندسازی انسان‌ها در سازمان‌ها با رویکردی نوین می‌پردازد.
بازی بُرد

بازی بُرد

کتاب بازی بُرد یک راهنمای جامع برای توسعه استراتژی‌های موفقیت آمیز در تجارت و صنعت است.
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://rachoone.ir/?p=14867