اگر در صدد یادگیری و درک بهتر تفکر طراحی هستید، در این مطلب کتابهای مهم این حوزه را به شما معرفی میکنیم.
تفکر طراحی بر محور نیازهای انسان استوار است و سازمانها را تشویق میکند تا در فرایند تولید محصول، خدمت یا فرایندها بر انسانها تمرکز کنند.
وقتی تصمیم میگیرید راه حلی برای نیاز تجاری سازمان خود پیدا کنید، همیشه اولین سوال باید این باشد: «مهمترین نیازهای افراد در این حوزه چیست؟»
با به کارگیری تفکر طراحی، آنچه را که از دیدگاه انسانی مطلوب است با آنچه از نظر فناوری امکانپذیر و از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است تجمیع میکنیم.
تفکر طراحی به کسانی که به عنوان طراح آموزش ندیدهاند اجازه میدهد از تکنیکها، روشها و طرز فکر خلاقانه برای رسیدگی به طیف وسیعی از چالشها استفاده کنند.
با ما همراه باشید تا مروری داشته باشیم بر مهمترین کتابهای تفکر طراحی و دیزاین که به فارسی ترجمه و منتشر شدهاند.
فهرست محتوا
1. دیزاین
نویسنده: جان هسکت
مترجم: منظر محمدی
ناشر: مشکی
جان هسکت در کتاب «دیزاین» به مسئله دیزاین در دنیای امروز میپردازد و سعی دارد جایگاه این واژه را در گفتمان امروز جهانیان مشخص کند. به عقیده هسکت اگر دیزاین مورد توجه جدی قرار گیرد و از آن بهرهبرداریِ مسئولانه شود، باید مبنایی تعیینکننده برای شکلدهی و ساخت زندگی انسان با همه جزئیاتش باشد.
2. شکل دیزاین
نویسنده: فرانک کیمرو
مترجم: راضیه خشنود
ناشر: مشکی
فرانک کیمرو در کتاب «شکل دیزاین» تلاش دارد فرصت کشف قلمروی دیزاین را بررسی کرده و از دغدغههای روزمره دیزاین آگاهانه فاصله بگیرد تا با یافتن چند الگو، عمل دیزاین را به عنوان یک کل منسجم ارزیابی کند.
3. اصول دیزاینِ خدمات 100-1
نویسنده: دنیل کاتالانوتو
مترجم: مهدی اصلفلاح
ناشر: مشکی
راهکارها و اصول ارائه شده در کتاب «اصول دیزاینِ خدمات 100-1» به تمامی فعالان حوزه خدمات کمک میکند تا با اِعمال تغییرات جزئی کسبوکاری، عرضه خدمات و تجربه کاربران را به بالاترین میزان اثربخشی خود برسانند.
اگر میخواهید درک درستی از دیزاین خدمات در حوزههای عملی و اجرایی آن پیدا کنید، این کتاب میتواند شروعی خوب در این مسیر باشد.
پیشنهاد راچونه: با دوره آموزش مجازی تفکر طراحی تینکآ بیشتر آشنا شوید…
4. تفکر طراحی
نویسنده: فالک آبرنیکل, لی جیانگ, والتر برینر
مترجم: فاطمه ثقفی و رامین مولاناپور
ناشر: آتی نگر
کتاب «تفکر طراحی» ابزارها و تکنیکهایی را برای به کارگیری و تقویت این نوع تفکر فراهم میکند. تمرکز این کتاب بر ایجاد جو مناسب نوآوری در شرکتها و سازمانها برای بلند مدت است.
برای رسیدن به این هدف، نویسندگان این کتاب دستور عملی را تهیه کردهاند که میتواند به طور عملی در زندگی و کسبوکار جاری شما استفاده شود. این کتاب برای کسانی که قصد دارند روش تفکر طراحی را به سریعترین و سادهترین روش درک و تمرین کنند مناسب است.
5. تفکر طراحی: فهم چگونگی تفکر و کار طراحان
نویسنده: نایجل کراس
مترجم: مهدی مقیمی
ناشر: کتاب وارش
تفکر طراحی، هسته فرایند خلاقانه برای هر طراح است؛ کتاب «تفکر طراحی» به کاوش و توضیح این توانایی طراحی رازآلود میپردازد. این کتاب بینش و فهم جدیدی از این نوع تفکر، مبتنی بر مشاهدهها و بررسیهای حرفه طراحی را ارائه میدهد و یک راهنمای آرمانی برای کسانی است که میخواهند طراح باشند یا نحوه کار طراحان خوب در حوزه طراحی معاصر را بدانند.
6. طراحی اشیاء روزمره
نویسنده: دونالد نورمن
مترجم: مهدی مقیمی
ناشر: کتاب وارش
«طراحی اشیاء روزمره» نشان میدهد که طراحی خوب و قابل استفاده امکانپذیر است. قوانین ساده هستند: چیزها را قابل مشاهده کنید، از روابط طبیعی که عملکرد و کنترل آنها را جفت میکنند، بهرهبرداری کنید، و از محدودیتها هوشمندانه استفاده کنید. هدف این است: کاربر را بدون هیچ زحمتی به سمت اقدام صحیح بر روی کنترل مناسب در زمان مناسب هدایت کنید.
- پیشنهاد راچونه: با اسپرینت تفکر طراحی تینکآ بیشتر آشنا شوید…
7. این تفکر طراحی خدمات است
نویسنده: مارک استیکدورن، یاکوب اشنایدر
مترجم: حمیدرضا حاجیحسینیگزستانی، سعید رحیمینژاد
ناشر: هنر معماری قرن
کتاب «این تفکر طراحی خدمات است» به سه بخش تقسیم شده است. در بخش مقدمات، مفاهیم پایه پدیده تفکر طراحی خدمات و ارتباط آن را با بازاریابی خدمات به تصویر میکشد.
بخش ابزارها، به توضیح فرایند تکرارپذیر طراحی خدمات میپردازد و در بخش نمونهها نشان می دهد چگونه مقدمات، روند و ابزارها در پنج نمونه کار جداگانه کنار یکدیگر قرار میگیرند.
8. تفکر طراحی؛ کتاب روششناسی
نویسنده: اِمراه یایوجه
مترجم: سکینه طالبی، ملیحه کوثری
ناشر: آوای نور
نویسنده در این کتاب تلاش کرده تا در تبیین تفکر طراحی، روششناسی و مسائل کاربردی آن از هنر، تفکر هنرمدار و همچنین از تفکر مهندسی در انجام پروژهها استفاده کند که این امر موجب تمایز اثر شده است. در این کتاب مهارتهای تفکر طراحی مانند خلاقیت، فکرکردن خارج از چارچوب، همدلی، تفکر هنرمدار، مشاهده، پرسیدن سوالات درست و شناسایی الگو تبیین میشوند.
-
بیشتر بخوانید: تفکر چیست؟ راهنمای جامع برای آشنایی با انواع تفکر