سبد خرید 0

وبلاگ

تصمیم‌گیری

چطور در تصمیم‌گیری قاطع باشیم؟

تصمیم‌گیری قاطعانه و محکم کار دشواری است، به خصوص وقتی با گزینه‌های زیادی روبرو باشیم و پیامدهای هر تصمیم اثر مهمی بر سایر ابعاد زندگی‌مان داشته باشد.

با این حال، با تمرین و تفکر صحیح، هرکسی می‌تواند مهارت‌های تصمیم‌گیری مطمئن و قاطع را بیاموزد.

در این جستار روش‌هایی برای پرورش این مهارت‌های حیاتی توصیف می‌کنیم و با ذکر مثال‌های مختلف به شما کمک خواهیم کرد تا در موقعیت‌های دشوار تصمیمات قاطع بگیرید.

از ارزش‌ها و اولویت‌های‌تان آگاه باشید

آگاهی از ارزش‌ها و اولویت‌ها مبنای تصمیم‌گیری‌های مطمئن و قاطع است.

وقتی درک روشنی از ارزش‌های خود داشته باشید، تصمیم‌گیری در راستای اهداف و ارزش‌هایتان آسان‌تر می‌شود.

مثلاً‌ اگر یکی از اولویت‌های اصلی شما «خانواده» است، ممکن است شغلی را در اولویت قرار دهید که به شما امکان دهد زمان بیشتری با خانواده‌تان بگذرانید، حتی اگر قرار باشد حقوق کمتری دریافت کنید.

قبل از تصمیم‌گیری، اطلاعات کسب کنید

کسب اطلاعات گامی مهم در تصمیم‌گیری مطمئن و قاطع است. انجام تحقیق، صحبت با متخصصان و درک نظرات افرادی که به آنها اعتماد دارید شما را در تصمیم‌گیری آگاهانه یاری می‌دهد.

برای مثال، اگر قصد خرید یک خودروی جدید را دارید، می‌توانید نظرات مشتریان را به صورت آنلاین بخوانید، با دوستانی که خودروی مشابهی دارند صحبت کنید و برای مقایسه قیمت‌ها و ویژگی‌ها از چندین نمایندگی خودرو بازدید کنید.

به پیامدهای تصمیم‌تان بیندیشید

در نظر گرفتن پیامدهای تصمیم احتمالی‌تان برای تصمیم‌گیری آگاهانه و مطمئن ضروری است.

از خودتان بپرسید که خطرات و مزایای بالقوه هر گزینه چیست؟ تصمیم من چه تاثیری روی سرنوشت دیگران خواهد داشت؟ مثلاً‌ اگر در حال بررسی یک پیشنهاد شغلی در شهر دیگری هستید، باید به این فکر کنید که این تصمیم چه تاثیری بر خانواده شما می‌گذارد، و چه تغییراتی در سیستم حمایت اجتماعی، مدرسه فرزندان و کیفیت زندگی و مسکن شما خواهد داشت.

به شهودتان اعتماد کنید

اعتماد به شهود بخش مهمی از تصمیم‌گیری‌های مطمئن و قاطع است. گاهی غریزه درونی شما بینش‌های ارزشمندی در اختیارتان قرار می‌دهد که ذهن منطقی‌تان نمی‌تواند آنها را ببیند.

مثلاً‌ اگر قصد راه‌اندازی یک کسب‌وکار جدید را دارید، ممکن است در مورد مناسب بودن یکی از گزینه‌ها احساس خوبی داشته باشید، حتی اگر داده‌ها از آن پشتیبانی نکنند.

اعتماد به شهودتان به شما کمک کند تا تصمیمی بگیرید که با ارزش‌ها و اولویت‌های شما همسو باشد.

به تصمیم‌تان عمل کنید

عمل کردن نقش حیاتی در تبدیل شدن به یک تصمیم گیرنده مطمئن و قاطع ایفا می‌کند.

هنگامی که اطلاعات کافی کسب کردید، پیامدهای تصمیم احتمالی‌تان را در نظر گرفتید و به شهود خود اعتماد کردید، زمان تصمیم گیری و عمل کردن فرا می‌رسد.

مثلاً‌ اگر می‌خواهید روتین کار کردنتان را عوض کنید، ضروری است که عمل کردن به این برنامه جدید را آغاز کنید تا ببینید به قدری که پیش‌بینی کرده بودید خوب پیش می‌روید یا نه.

تصمیم‌گیری عالی نیازمند تمرین کردن است

تمرین کردن تصمیم‌گیری بخش مهمی از تبدیل شدن به یک تصمیم‌گیرنده مطمئن و قاطع است.

وقتی با تصمیمات کوچک شروع کنید، به تدریج اعتماد به نفس مقابله با تصمیمات پیچیده‌تر را بدست می‌آورید. مثلاً‌ اگر می‌خواهید دکوراسیون اتاق نشیمن‌تان را تغییر دهید، می‌توانید با ایجاد تغییرات کوچک مانند عوض کردن جای مبلمان شروع کنید، سپس به تدریج به پروژه‌های بزرگتری مثل عوض کردن رنگ دیوارها یا خرید مبلمان جدید بپردازید.

از اشتباهات‌تان درس بگیرید

پذیرش اشتباهات و درس گرفتن از آنها بخش مهمی از تبدیل شدن به یک تصمیم گیرنده مطمئن و قاطع است. فراموش نکنید که هیچ کس کامل نیست و اشتباه کردن بخشی طبیعی از فرآیند یادگیری است.

مثلاً‌ اگر در سرمایه‌گذاری سهام شکست خوردید و ضرر کردید بهتر است به جای اینکه خودتان را به خاطر انتخاب یک بازار اشتباه به شدت تنبیه کنید، ازفرصت استفاده کنید و به این فکر کنید که از این تجربه چه درس‌هایی آموختید.

این تجربه به شما کمک می‌کند در بازار آینده تصمیمات بهتری بگیرید.

به خاطر داشته باشید که تبدیل شدن به یک تصمیم گیرنده مطمئن و قاطع مستلزم بهره‌گیری از مهارت خودآگاهی، کسب اطلاعات، اعتماد به شهود، عمل کردن، تمرین کردن و پذیرش و درس گرفتن از اشتباهات خود است.

با پیروی از این راهبردها می‌توانید مهارت‌ها و ذهنیت لازم برای تصمیم‌گیری مطمئن و آگاهانه و همسو با ارزش‌ها و اولویت‌هایتان را کسب کنید.

تصمیم‌گیری یک فرآیند یادگیری مداوم است و هر تصمیمی فرصتی برای یادگیری و رشد شما در آینده فراهم می‌کند.

 

کارگاه حل مسئله و تصمیم‌گیری تینکآ

کارگاه حل مسئله و تصمیم‌گیری تینکآ، تمرین مراحل مختلف حل مسئله با رویکرد یادگیری حین عمل و با استفاده از تکنیک‌های بازی‌وارسازی است.

در این کارگاه حضوری دو روزه، شرکت‌کنندگان ضمن یادگیری تکنیک‌های مختلف برای هر مرحله از چرخه حل مسئله، به صورت گروهی تکنیک‌ها را تمرین می‌کنند.

مسائل مطرح شده در کارگاه حل مسئله از مسائل شرکت شما انتخاب می‌شوند. به این منظور، پیش از اجرای کارگاه طی مصاحبه‌ای با مدیران مسائل سازمانی استخراج خواهد شد. همچنین در فرایند آموزش تجربه‌های موفق صنایع مرتبط مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

 

درباره کارگاه حل مسئله و تصمیم‌گیری تینکآ

دیدگاهتان را بنویسید

این پست را منتشر کنید

پست‌های دیگر

نوپای ناب

نوپای ناب

کتاب نوپای ناب به بررسی فرهنگ سازمانی و توانمندسازی انسان‌ها در سازمان‌ها با رویکردی نوین می‌پردازد.
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://rachoone.ir/?p=16693