عنوان مقاله (فارسی): شیوههای سازمانی برای توسعه تفکر استراتژیک
عنوان مقاله (انگلیسی):Organizational practices to develop strategic thinking
Ellen F. Goldman Andrea R. Scott Joseph M. Follman.2015.Organizational practices to develop strategic thinking. Journal of Strategy and Management, Vol. 8 Iss 2 pp. 155 – 175
خلاصه مقاله:
خلاصهای از مبانی نظری
بهمنظور به دست آوردن اطلاعاتی در مورد اقدامات سازمانی برای توسعه توانایی تفکر استراتژیک در رهبران، مدیران و سایر کارکنان سازمان این مطالعه از مصاحبه عمیق با مدیران منابع انسانی (بهعنوان افراد مسئول توسعه قابلیتهای رهبری در سازمان) همراه با سایر اسناد و اطلاعات در دسترس استفاده کرده است. هدف مقاله بررسی اقدامات سازمان برای توسعه توانایی تفکر استراتژیک در رهبران، مدیران و سایر کارکنان سازمان است. در بخش مرور ادبیات، تحقیق به سه موضوع تفکر استراتژیک، توسعه رهبری و مدلهای شایستگی پرداخته است.
سؤالها و یا فرضیههای تحقیق
تحقیق حاضر به دنبال پاسخگویی به این سؤال است: سازمانها چه اقداماتی برای توسعه توانایی تفکر استراتژیک در رهبران، مدیران و سایر کارکنان انجام میدهند؟
روش تحقیق
در این مطالعه از grounded theory و برای جمعآوری دادهها از مصاحبه نیمه ساختاریافته استفادهشده و تیم تحقیق متشکل از سه نفر از محققین آشنا با موضوع توسعه رهبری است. مصاحبهشوندگان شامل 13 نفر از مدیران منابع انسانی یا مدیران مسئول توسعه رهبری سازمان باسابقه حداقل 1 سال فعالیت در این پست (در سازمانهایی که دارای حداقل 250 نفر نیروی تماموقت باشد)، میباشند.
یافتهها و نتایج
نهایتاً پس از پیادهسازی متن مصاحبهها و کدگذاری دادههای حاصل از مصاحبه، 5 تم اصلی استخراج شد:
- تفکر استراتژیک از منظر نتایج آن مشاهده و تعریف میشود (در مقابل فرآیندها یا رفتار).
- تفکر استراتژیک بهعنوان تمرکز بر روی نخبگان مطرح است تا یک فعالیت عمومی.
- رویکردهای توسعه تفکر استراتژیک بدون نظاممندی بکار گرفته میشوند.
- با هر رویکردی به توسعه تفکر استراتژیک، تکنیکهای تجربی بیشتر موردعلاقه هستند.
- برنامه و سطوح کلی توسعه تفکر استراتژیک با فقدان ارزیابی مواجه هستند.