سبد خرید 0

وبلاگ

بازآفرینی استراتژی؛ نقد و بررسی نظریه های سازمان و مدیریت

عنوان کتاب ( فارسی): بازآفرینی استراتژی؛ نقد و بررسی نظریه­های سازمان و مدیریت

عنوان کتاب (انگلیسی): Recreating strategy

نام نویسنده:  استیفن کامینگز

نام مترجم: سهراب خلیلی شورینی

ناشر: یادواره کتاب

سال و دوره چاپ : 1391 (چاپ اول)

تلخیص: (زری آب­سالان)

مروری بر کتاب:

در این کتاب با رویکردی پست‌مدرن و شالوده شکن به‌نقد و بررسی نظریه­های سازمان و مدیریت و تعاریف متفاوت از استراتژی می­پردازد. نویسنده بر این عقیده است که صبغه تاریخی بر درک و برداشت ما از این مفاهیم تأثیرگذارند. نویسنده تاریخ را به­عنوان تکیه‌گاهی می­­بیند که دانش خود را به آن متصل می­کند تا هستی یابد.

بنابراین یکی از پرسش­های اصلی کتاب این است : اگر مدیریت و استراتژی به این شکل محدود باشند و اگر این محدودیت­ها به­جای بنیادی و اساسی بودن، صبغه فرهنگی و اقتضایی داشته باشند؛ آیا نمی­توان با ساختار زدایی پیش­فرض­های تاریخی مدیریت، استراتژی را به شکل دیگری درآورد؟

بنابر­این نویسنده در تلاش است تا با رویکردی متفاوت به “قلب استراتژی” فارغ از محدودیت‌های فرهنگی و تاریخی دست یابد. بازآفرینی استراتژی استدلال می­کند که بیشتر تاریخ قلب مدیریت و استراتژی، به­ویژه آن بخش که به نظر می­رسد پیش از 1900 رخ‌داده است؛ افسانه­ای بیش نیست.

بخش اول کتاب بازآفرینی استراتژی تحت عنوان”شالوده شکنی مدیریت” یک تاریخ تجدیدنظر شده را ارائه می­دهد. از این بخش نتیجه می­شود که مدیریت فقط می­توان مدرنیست باشد.

در بخش دوم نویسنده نشان می­دهد که چگونه­ می­توان با گشودن تاریخ مدیریت به روی گستره­ای از تأثیراتی وسیع­تر از مدرنیسم، مدیریت و استراتژی را برای تفکر متفاوت آزاد نمود.

بخش سوم کتاب نیز شامل مطالعات موردی مفصل برای کمک به مخاطب در دریافت موضوع است.

بنابراین رویکرد “بازآفرینی استراتژی” رویکردی انقلابی است، اما نه به معنای مدرنیستی آن یعنی حذف گذشته و جلو رانده شدن در جهتی یکسان و همگانی؛ بلکه به معنای قدیمی­تر و به نحو تناقض­آمیزی “به عقب برگشتن در حین حرکت به جلو است.

بازآفرینی استراتژی برای هرکسی است که می­خواهد درباره مدیریت، سازمان و استراتژی تفکر متفاوتی داشته باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

این پست را منتشر کنید

پست‌های دیگر

استراتژی 5p مینتزبرگ

هنری مینتزبرگ اغلب با مدل 5p  شناخته می‌شود؛ مدلی که شامل پنج رویکرد متفاوت برای تدوین استراتژی است.
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://rachoone.ir/?p=9345