عنوان کتاب ( فارسی): مدیران و چالشهای تصمیم گیری (جلوگیری از بروز خطاهای رایج در قضاوت و تصمیم گیری)
عنوان کتاب (انگلیسی): Judgment in Managerial Decision Making
نام نویسنده: بیرزمن، ماکس (Max H. Bazerman)
نام مترجم: علی سرزعیم
ناشر : آریانا قلم
سال و دوره چاپ : چاپ دوم، 1391
تلخیص : ندا سلطان محمدی
برچسبها (Keywords):تصمیمگیری، روانشناسی تصمیمگیری، خطای تصمیمگیری، تصمیمگیری کارآمد ، قضاوت
مروری بر کتاب :
انسانها اشتباه میکنند، اما جالبتر این است که آنها اشکال گوناگونی از خطای سیستماتیک و در عین حال قابل پیشبینی را مرتکب میشوند.
این کتاب درباره روانشناسی تصمیمگیری است و در سرتاسر کتاب سعی شده است با ارائه مثالهای واقعی، خوانندگان را با خطاهای رایج در تصمیمگیری آشنا کند. این کتاب مدیران را افراد باهوشی میبیند که معمولاً موفق هستند اما تصمیمات آنها دارای سوگیریهایی است که به طور جدی تواناییهای خود را مخدوش میکنند. خواننده کتاب درخواهد یافت که عادتمان، ما را به یک سری از میانبرها در ذهنمان پایبند میکند و این امر محدودیتهایی را به کارآمدی تصمیمگیری تحمیل میکند. پیش از آنکه فردی فرایند تصمیمگیری خود را تغییر دهد، باید متقاعد شود که اجزای سیستم شناختیاش قابل بهبود و اصلاح است؛ یعنی قبول کند که فرایند تصمیم گیریاش را نرم و منعطف سازد. این کتاب در دوازده فصل ذیل تدوین شده است:
- مقدمهای بر تصمیمگیریهای مدیریتی
- سوگیریهای رایج
- صورتبندی و معکوس شدن ارجحیتها
- اثرات انگیزش و احساسات بر تصمیمگیری
- افزایش غیرعقلایی تعهدات
- انصاف در تصمیمگیری
- اشتباهات متداول در سرمایه گذاری
- محدودیت اخلاقی
- تصمیم عقلایی در مذاکره
- ذهنیت مذاکره کنندگان
- آگاهی محدود
- بهبود تصمیمگیری
فصل دوم تا هشتم بر تصمیمگیری فردی متمرکز است. فصول نه و ده مقوله قضاوت را در چارچوب مذاکره بررسی مینماید. فصل یازده متوجه غفلت و بیتوجهی ما به اطلاعات مهم و حساسی است که تصمیمات ما را به شکل جدی تحت تاثیر قرار میدهد. در فصل دوازدهم مطالب کتاب جمعبندی شده است و به این مقوله میپردازد که چگونه خوانندگان تغییرات پیشنهاد شده در فرایند تصمیمگیری را در عمل به کار گیرند.