عنوان کتاب ( فارسی):
ذهنیت موسس : چگونه بر بحرانهای رشد قابل پیشبینی غلبه کنیم
عنوان کتاب (انگلیسی):
The Founder’s Mentality: How to Overcome the Predictable Crises of Growth
نام نویسنده: جیمز الن و کریس زوک
نام مترجم : –
ناشر : هاروارد بیزنس ریویو
سال و دوره چاپ : –
تلخیص : منصور شیرزاد
برچسب (Keywords): استراتژی، مدیریت بحران، مدیریت و رهبری، برنامهریزی استراتژیک
Strategy, Crisis Management, Management & Leadership, Strategic Planning
مروری بر کتاب:
شرکت های نوپا به شکننده بودن مشهورند. با این حال، مانند هر شرکت رو به رشدی، که در حال عبور از آغاز پر سر و صدای خود هستند دچار سه نوع بحران میشوند، کریس زوک و جیمز الن در کتابشان به نام “ذهنیت موسس” این بحرانها را بیان میکنند. اولین بحران اضافه باری (Overload) است: شرکت نمیتواند کسبوکار خود را بهخوبی مقیاس کند، در عوض به دلیل اختلال در عملکرد داخلی تسلیم می شود. بحران دوم توقف کردن است : بوروکراسی و پیچیدگی سازمانی انرژی و چابکی روزهای جوانی شرکت را می مکد. سومین بحران قابل پیش بینی، سقوط آزاد است: شرکتی که با مدل کسب و کار منسوخ پایهریزی شده است، به تماشای از هم پاشیدن سهم بازار خود مینشیند.
طبق تحقیق انجام شده توسط نویسندگان کتاب، دلیل اینکه شرکت ها با این بحرانها مواجه میشوند و اغلب در آن شکست میخورند مسئلهای تحت عنوان فقدان ذهنیت موسس است.
مفهوم ذهنیت موسس شامل سه ویژگی قابل تعریف است. اولین آنها، ماموریت است. این باور که شرکت تنها کالا نمیفروشد بلکه در یک جنگ است، جنگ با یک صنعتی که در گذشته گیرکرده است یا با مشتریان نالایق سر و کله میزند.
دومین تعریف، درگیری ذهنی در خصوص خط مقدم است که بیشتر از یک تمرکز شدید بر مشتریان و کارکنان خط مقدمی است که به آنها خدمت میکند. موسسان تمایل به درگیرشدن درباره هر جزئیاتی در خصوص رابطه مشتری و شرکت دارند.
و در نهایت، سومین تعریف الگوی ذهنی دارنده است. زمانیکه افراد برای شرکت کوچکی که برای بقا تلاش میکند کار میکنند، خود را مالکین شرکت میدانند. آنها کاملاً در موفقیت شرکت سرمایه گذاری میکنند.